damfotboll.com

Jag har skrivit en rad matchbevakningar och artiklar för damfotboll.com. Jag har dessutom skrivit ett flertal längre artiklar. Bland annat ett personporträtt på Johanna Almgren och genomlysning av ett antal Damallsvenska klubbar inför starten av årets allsvenska. Dessa ligger bakom betalvägg så jag kan inte länka till dem här, men om du som uppdragsgivare är intresserad av att läsa dem - hör av dig så skickar jag pdf.

Split vision

Jag har gjort poden Split vision. Det är en fotbollspod som laddade inför fotbolls-VM för damer i Kanada i somras genom att prata om just fotboll. Det blir så ofta tal om annat än själva fotbollen när det gäller fotboll som spelas av kvinnor. Frågor om orättvisor, jämställdhet och relationer dyker ofta upp istället. Många av de frågorna är viktiga, men det måste också få finnas utrymme för att fokusera på spelet, på själva fotbollen.
Här har jag intervjuat många av landslagsspelarna som till exempel Therese Sjögran, Caroline Seger, Sofia Jakobsson, Nilla Fischer med flera. Där finns även avsnitt med förbundskapten Pia Sundhage och Sveriges VM-domare Pernilla Larsson.
Varje avsnitt innehåller ett uppsnack med mig och en fotbollsexpert, oftast Stina Segerström, ibland Anette Börjesson, en längre intervju, eftersnack, en krönika från Alva Nilsson och ett avrundande samtal mellan mig och experten. Varje avsnitt är mellan 30-45 minuter långt.
Till poden hör även en blogg med nytt inlägg för varje avsnitt. Där finns bonusmaterial i form av bilder, anekdoter m.m. Du hittar den på: http://www.splitvisionpod.se/
Och det går att lyssna på Split vision i iTunes och Acast.
Poden finns också på twitter: @splitvisionpod